top of page

Nu is dé tijd om te digitaliseren

Door de noodzakelijke maatregelen tegen het coronavirus hebben toeristische regio's en ondernemers het zwaar. Waar normaal het toerismeseizoen van start zou gaan, blijft Nederland nu thuis. Omdat het rustig is heeft men massaal de verfkwast opgepakt voor onderhoudswerk. Maar focus niet alleen op de buitenboel, nu is ook een goed moment om je digitale winkel te verbouwen. Veel toerismebureaus en ondernemers lopen achter met digitaliseren. Maak van de tijd gebruik om te innoveren en het aanbod aan te passen aan de huidige situatie.Tijd om te verbouwen


Door de coronacrisis blijven we voornamelijk thuis. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om hun huis en tuin te verbouwen. Voor toerismebureaus en lokale ondernemers is dit ook hét moment om de dienstverlening te verbouwen.Want toerismebureaus worden gepasseerd door grote boekingsplatforms en lokale ondernemers worden uit de markt gedrukt door webshops met een ruimer assortiment en 24/7 beschikbaarheid. Toerismebureaus en ondernemers lopen achter met digitalisering en kunnen daardoor de concurrentie met grote spelers niet aan. Overleven lijkt nu misschien belangrijker dan innoveren, maar innoveren is essentieel om de crisis te overleven en de concurrentie met grote boekingsplatforms en bestelwebsites aan te kunnen.


Houd klanten vast met digitalisering


De coronacrisis maakt digitalisering bovendien nóg belangrijker, omdat persoonlijk contact bijna niet meer mogelijk is. Digitalisering is dé manier om de bedrijfsvoering voort te zetten en klanten vast te houden, zonder persoonlijk contact. Hoogste tijd dus om een inhaalslag te maken met digitalisering, om in te spelen op de huidige situatie en de concurrentie met online spelers aan te kunnen.


Waarom grote platforms en webshops succesvol zijn


Waarom kiezen bezoekers en klanten liever voor de boekingsplatforms en webshops? Omdat producten en diensten bij deze sites heel makkelijk te bestellen zijn. Eén centrale plek, waar de klant direct kan regelen wat hij wil. Op websites van lokale toerismebureaus en ondernemers is het vaak lastiger om informatie te vinden en direct boeken en betalen is vaak niet mogelijk. Daardoor worden drempels opgeworpen en bezoekers kiezen liever de weg van de minste weerstand.

Maak diensten online te vinden, boeken en betalen


Maak diensten en producten daarom makkelijk online vindbaar, boekbaar en betaalbaar, zodat de drempel om voor jou te kiezen wordt verlaagd. Biedt hierin een gelijkwaardige serviceniveau als de grote platforms en webshops. Er zijn allerlei kant en klare tools beschikbaar waar je zo mee aan de slag kunt, zoals Super Linda natuurlijk :-) Transformeer jouw toerismebureau of onderneming in een online one stop shop. Als lokale speler is het lastig om hetzelfde grote assortiment te bieden als boekingsplatforms en webshops. Onderscheid je daarom met dingen die landelijke partijen niet kunnen bieden. Zoals unieke lokale content, extra service of verse en ambachtelijke producten.


Nu is hét moment voor innovatie


Nu is hét moment om jouw digitale transformatie in gang te zetten, omdat het veilig vanachter je computer te regelen is. Je maakt bovendien jouw dienstverlening bereikbaar voor klanten die door de coronacrisis niet naar je toe kunnen komen. Zeker als je dit combineert met een bezorgservice of pick-up point. Door nu aan de slag te gaan met digitale innovatie, blijf je in business tijdens de crisis én kom je er straks sterker uit, zodat je in de toekomst weer concurrerend bent.
Comments


bottom of page