top of page

Texel kiest crowd control app van Super Linda.

Vakantie in eigen land wint aan populariteit door de nieuw aangekondigde overheidsmaatregelen. Als één van Nederlands’ topvakantiebestemmingen verwacht Texel de komende maanden stapsgewijs meer bezoekers te verwelkomen. Voor inwoners en bezoekers is het dus van belang dat het nergens te druk wordt op het eiland. Daarom gaat Texel bezoekers spreiden met de crowd control-app TexelMap, powered by Super Linda.


De TexelMap app maakt gebruik van de techniek van het Super Linda-platform.
De TexelMap app maakt gebruik van de techniek van het Super Linda-platform.

TexelMap


VVV Texel lanceert op 20 mei de ‘TexelMap’ app. Een systeem waarmee de capaciteit op populaire locaties wordt gemanaged en gecontroleerde spreiding over het eiland proactief wordt toegepast. Iedereen kan zo veilig en verantwoord genieten van rust en ruimte. Iets wat Texel als grootste Waddeneiland volop te bieden heeft.

De TexelMap app is onderdeel van een groter masterplan dat deze week wordt uitgerold. Dit plan gaat over het veilig en verantwoord opschalen van de economie en toeristische activiteiten.


Collectief draagvlak


Samen met meer dan 150 lokale ondernemende en maatschappelijke partijen, waaronder de Vereniging van strandexploitanten, Staatsbosbeheer, musea, Koninklijke Horeca Nederland, het openbaar vervoer, ondernemersverenigingen en een dagelijks groeiend aantal ondernemers, neemt men op het eiland gezamenlijk de verantwoordelijkheid. Hiermee wordt de anderhalvemetersamenleving proactief vormgegeven voor zowel eigen bedrijvigheid, als juist ook publieke ruimtes. 


Frank Spooren, directeur VVV Texel: “Namens alle Texelaars heten we onze gasten welkom op ons veelzijdige eiland. Met deze AVG proof en gratis app dragen we bij aan de mogelijkheid om op een veilige en verantwoorde manier van het eiland te genieten. Een vooruitstrevende toepassing binnen onze toeristische branche waar we trots op zijn. Maar alleen de app is niet voldoende, ieder individu speelt hierin een belangrijke rol. We vragen onze inwoners en gasten dan ook om de maatregelen, die van overheidswege zijn ingesteld, nadrukkelijk te volgen.”Directeur Frank Spooren heeft ook op BNR Nieuwsradio uitgelegd hoe de nieuwe TexelMap-app veilig toerisme op Texel mogelijk gaat maken. Luister het interview terug (4 minuten).


Hoe werkt TexelMap?


In samenwerking met de deelnemende partijen is de maximale veilige capaciteit van iedere locatie in kaart gebracht. De beschikbare capaciteit van alle locaties is op ieder moment zichtbaar. Als de capaciteitslimiet is behaald, worden alternatieven aangeboden. De gratis TexelMap-app is er ook in het Duits en Engels.


Voor de TexelMap-app wordt gebruik gemaakt van het Super Linda-platform, ontwikkeld door The Driving Force uit Uithoorn, specialist in oplossingen voor bezoekersspreiding die helpt verstandige keuzes te maken en bezoekers stimuleert om rustige plekken op te zoeken. Grootste opdrachtgever is Rijkswaterstaat, waarvoor systemen worden gemaakt om verkeersstromen te reguleren. Deze kennis wordt via Super Linda toegepast op het gebied van toerisme.


’Voortvarende samenwerking op Texel’

,,Er zijn in het algemeen wel tijdsloten voor één locatie in gebruik, maar wij zijn voor zover we weten de eerste die een hele regio managen’’, zegt Stijn Sprenkels van The Driving Force. ,,Texel is daarvoor heel geschikt omdat het een eiland is en men gewend is om samen te werken. Op Texel zijn er korte lijntjes, men weet elkaar voortvarend te vinden. Daardoor is het mogelijk om de app snel operationeel te krijgen.’’

De TexelMap-app is vanaf 20 mei te downloaden in de App Store en Play Store en is online te gebruiken via www.texelmap.nl.


Meer weten over de inzet van het Super Linda-platform in uw gebied of stad? Neem contact met ons op, we helpen u graag. Super Linda is ook direct beschikbaar voor uw locatie.Комментарии


bottom of page