top of page

Koningin Maxima bezoekt Texel

Koningin Máxima heeft donderdag 28 mei een werkbezoek gebracht aan Texel vanwege de impact van de coronacrisis op het toerisme. Zij was onder de indruk van het maatregelenpakket voor de anderhalvemetersamenleving, waaronder ook de door ons ontwikkelde TexelMap-app voor het spreiden van bezoekers. Daar zijn wij uiteraard best een beetje trots op!


Koningin Maxima op werkbezoek op Texel
Koningin Maxima op werkbezoek op Texel. Foto: Patrick van Katwijk

Rondetafelgesprek met stakeholders


Na aankomst op het eiland bezocht Hare Majesteit Koningin Máxima strandpaviljoen Paal 15. Daar vond een rondetafelgesprek plaats met burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel, burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog, tevens voorzitter van het samenwerkingsverband De Wadden, directeur Frank Spooren van VVV Texel, een vertegenwoordiger van de huisartsen op het eiland en de manager van het Texels Ondernemers Platform.


Maatregelen verantwoord toerisme


De economie op de Waddeneilanden is voor een groot deel afhankelijk van de inkomsten uit het toerisme. Het gesprek ging over wat er nodig is voor de vormgeving van de zogenaamde anderhalvemetersamenleving. Hierbij vertelde VVV-directeur Frank Spooren over de maatregelen die op Texel genomen worden, om verantwoord toerisme mogelijk te maken. De door ons ontwikkelde app TexelMap maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.


TexelMap


Met TexelMap plannen bezoekers hun activiteiten tijdens hun verblijf op Texel. De app toont van tevoren de verwachte drukte bij Texelse hotspots en bezoekers reserveren een beschikbaar tijdslot voor hun bezoek. Hiermee worden mogelijke drukte en onveilige situaties voorkomen. Mocht een gewenste locatie of activiteit populair zijn, dan geeft TexelMap suggesties voor passende alternatieve activiteiten, zodat bezoekers toch optimaal van het eiland genieten. Met TexelMap worden onbedoelde samenscholingen voorkomen zodat iedereen verantwoord kan genieten van al het moois dat Texel te bieden heeft.Activiteiten reserveren op Texel met TexelMap
Activiteiten reserveren op Texel met TexelMap

Onder de indruk


Koningin Máxima gaf aan onder de indruk te zijn van het maatregelenpakket op Texel voor de anderhalvemetersamenleving. Als ontwikkelaar van de TexelMap-app, vinden we het bijzonder deel uit te maken van dat pakket en natuurlijk leuk om te horen.

Comments


bottom of page